2015. október 28., szerda

A világ öt legolcsób városa a külföldiek megélhetése szempontjából

1. Karacsi-Pakisztán

Nem meglepő, hogy Karacsi a világ legolcsóbb városa, mivel Pakisztán egy nagyon szegény ország, ahol mint Szíriában, sok szervezet harcol egymással. Egyébként az ország nagyon nagy konfliktusban áll Indiával a vallás miatt, a keresztényeket üldözik.

2. Windhoek-Namíbia

Namíbia Afria dél-nyugati részén található. Az ország kőolajban és egyéb ásványkincsekben gazdag, de az ország nagy része sivatag.

3.Bishkek-Kirgizisztán

Az ország Ázsiában található, egyetlen ásványkincse az arany, de ennek ellenére nagyon szegény ország, mint a térség többi állama.

4. Islamabad-Pakisztán

Islamabad az ország fővárosa, ami azért érdekes, mivel több nagyobb város is található az országban.

5. Managua- Nicaragua

Nicaragua Közép-Amerikában taalálható, az országot a szegénység jellemzi, mint a környező országokat is.


 
(ez Karicsi város elegáns negyede)
 
 


 
(ezen a képen Windhoek hangulatos kertvárosa látható)
 
 



(Bishkek nagy panelházai)
 

 
(Islamad egyik iroda háza)
 
 
(Managua nagy bazilikája)
 
 
 
 
 
 
szerző: Olivér
 

2015. október 26., hétfő

A világ 5 legdrágább városa a külföldiek megélhetése szempontjából

1. Luanda- Angola

Tudom, hogy hihetetlennek találjátok, de Angóla fővárosa a világ legdrágább fővárosa. Ami azért van, mert külföldiek megélhetési szinvonalát csak jóval magasabb áron lehet elérni arrafelé, mint az Európai városokban.

2.N'Djamena-Csád

Ez is egy érdekes tény, mivel Csád Afrika egyik legszegényebb országa, ahol az életszínvonal nagyon alacsony. Itt is az előző országhoz hasonlóan, csak csillagászati összegekért lehet megkapni azt a "luxust", ami az európaiak számára a "minimum".

3.Hong Kong-Hong Kong (Kína)

Ez talán nem annyira meglepő, mivel Hong Kong a világ 3. legnagyobb üzleti központja. A városban nagyon magas az életszínvonal, ezzel együtt az árak is.

4.Szingapúr-Szingapúr

Szingapúr sem meglepő, mivel a világ 4. legnagyobb üzleti központja és a világ egyik leggazdagabb országa is egyben.

5.Zürich-Svájc

Zürich lakossága alig haladja meg 400 ezer főt, de mégis Svájc legnagyobb és Európa második legnagyobb üzleti központja. Rengeteg banknak, világméretű szervezetnek (pl.FIFA) és cégnek is van itt a központja. Az árak meglehetősen borsosak :)



(nézd meg ezt a videót, mert nagyon jó)
 
 
(ez a videó is érdekes)
 
 
(így néz ki a város éjjel)
 
 
(ez az ország egyik híres hotelje)
 
 
(ilyen középkori hangualtú város Zürich)
 
 
 
 
 
szerző: Olivér
 

2015. október 8., csütörtök

A világ 5 legsűrűbben lakott ország

Ide nem tartoznak bele a városállamok és kisebb szigetek, mint például: Monaco, San Marino, Szingapúr, Málta stb..... 

1.Bahrein

Az Arab-félszigeten található ország. Nagy részt bevételei (60%-ka) kőolajból, és a hozzá kapcsolódó iparágakból tevődik ki. Nagy ütemben nő a népesség (2,2%-kal), és a népsűrűség már 1642 fő/km2.

2.Bangladesh

Ázsia déli részén, India mellet található. Hatalmas a szegénység az országban, bevételei nagy részét, gabona és rizs termelés teszi ki. Gyorsan nő a népesség, (1,6%-kal) és az országban több mint 150 millióan élnek, ahoz képest, hogy 143 ezer km2 a területe, a népsűrűsége 1118 fő/km2.

3.Tajvan

Tajvan Kína mellet taláható kisebb sziget. Minden ország elismeri függetlenségét, csak Kína nem. Többnyire a tengerpart mellet lakott. Viszonylag kis sziget 35 ezer km2, de 23 millióan lakják, így a népsűrűsége 642 fő/km2

4.Dél-Korea

Dél -Korea a Kína alatt található Koreai félszigeten van. A világ egyik legnagyobb nemzetgazdasága, és a Kistigrisek tagja. Viszonylag kicsi ország 98 ezer km2, de 45 millióan lakják és visszafogott (0,4%-os)a népesség növekedése, a népsűrűsége pedig 494 fő/km2.

5.Hollandia

A világ egyik leggazdagabb országa. A világ egyik legnagyobb nemzetgazdasága. Nagyon minimális a népesség növekedés (0,4%-os) ami a külső vendégmunkásoknak köszönhető. Nagyon pici ország, de 16 millióan lakják. A népsűrűség 402 fő/km2


(itt is már a felhőkarcolók!)
 
 


(itt láthatók a hatalmas rizsföldek)
 
 
(ez az ország fővárosa, Tajpei)
 
 
(íme éjszaka Szöul)
 
 
(az ország jelképe, tulipán ültetmény szélmalommal)
 
 
 
 
 
 
szerző: Olivér
 


2015. szeptember 25., péntek

5 ország a világon, ahol most nem jó élni

1. Szomália

A Nyugat- Afrikában található ország, már évek óta polgár háború zajlik. Teljes ott a káosz, többek között két iszlamista csoport, az Al-sabab és a Hibzul tartja irányítása alatt az országot. Ugyan van az országnak kormánya, de még a fővárosban se tud rendet tartani.

2.Csád

Az Afrikai országban szintén polgárháború dúl. A belső törzsi háborúk miatt már több mint 200 ezer ember hagyta el az országot. Idriss Béby (az ország diktátora) alatt ám az élet még elviselhetetlenebbé vált. Például az országnak szánt humanitárius segélyeket a hadseregéhez irányította, és börtönbe vetett minden ellenzékit. A dolgok akkor fordultak még rosszabbra, amikor az ENSZ békefentartó csapatok kivonultak az országból.

3.Szudán

Szudán már 2011 -ben ketté vált, ami sok feszültséget, és ellenségeskedést okoz. Ráadásul ezt az a helyzet is súlyosbítja, hogy Dél-Szudánban találhatóak a kőolaj készletek, és Szudánban pedig a kőolaj finomítók, ezért ott nagyon háború közeli a helyzet.

4. Zimbabwe

Mint ahogy azt említettem első bejegyzésemben, Zimbabweban a gazdaság összeomlása miatt hatalmas inflálódás volt. Ám a hatalom megosztás miatt az inflációt sikerült visszaszorítani és újra visszakerültek a polcokra az áruk, a humnitárius szervezetek is újra dolgozhatnak. Ám az rossz hír, hogy a két vezető  nem tud kompromisszumot kötni, ezért csak kivételes alkalmakkor szólnak egymáshoz.

5.Kongói Demokratikus Köztársaság

Ez az ország élő példa arra, hogy hogyan tesznek tönkre egy országot gazdag erőforrásai. Amióta tudnak óriási gyémánt készletéről folyamatosan fosztják ki a bányákat vagy a külföldiek, vagy országbeli törzsek, és az ott dolgozó bányászok nevetségesen kevés fizetést kapnak. Függetlensége óta csaknem a 90-es évekig gyakorlatilag polgárháború volt az országban. Utána pedig választásokat tartottak, és próbálnak felépülni a sok háborúból.


 
(ilyen tömeges az elvándorlás Csádból)
 
 
(ahogy látható George Clooney is örül Dél-Szudán függetlenségének)
 
 
(ebből a pénzből még kenyeret se tud venni valószínűleg)
 
 
(egy kis fotózkodás a helyiekkel)
 
 
 
forrás: ITT, ITT ÉS ITT
 
szerző:Olivér
 



2015. szeptember 1., kedd

Wall Street boszorkánya

A Wall Street boszorkánya a 19. század egyik leggazdagabb és legkapzsibb embere volt. Az 1880-as évek elején született gazdag családban, ahol nagyon keményen fogták minden téren a pénzt. Például pazarlásnak számított egy kiadós ebéd. Viszont Hetty Green (eredetileg így hívták), annyira értett a pénzhez, hogy már hat évesen ő olvasta fel szüleinek az egyes gazdasági újságok cikkeit. Nyolc évesen számlát nyitott magának, és pénzügyi tanácsokat adott szüleinek. Mikor 30 éves lett édesapjától 30 millió dollárt örökölt, ami befektetései kezdő tőkéje volt. Keveselte azonban a neki jutó örökséget, ezért nagynénje örökségét okirathamisítással akarta elperelni tőle. Hát nem volt egy túl szimpatikus nőszemély :(
Viszont olyan ügyesen fektette be a pénzét, hogy nemsokára a világ egyik leggazdagabb emere lett. Fukarsága azonban nem ismert határt. Egy omladozó házban lakott, mert a házra feleslegesnek tartotta költeni. Arany szíve volt a gyerekeivel kapcsolatosan is, amikor eltört a fia lába, nem volt hajlandó megműttetni, mert túl drágának tartotta, úgyhogy 2 év múlva amputálni kellett a lábát. Saját sérvét 10 éven át nem műttette meg, mert 160 dollárba került volna, és végül 81 éves korában hunyt el 200 millió dolláros vagyonnal, ami mostani árfolyamon több mint 4 milliárd dolláros vagyonnak felel meg. Örülnek az örökösök :)))

 
 
Forrás: ITT
 
Szerző: Olivér


2015. augusztus 29., szombat

A világ népességének összetétele


Mint ahogy azt már említettem egy régebbi bejegyzésemben, a világ népessége rohamosan nő. Ennek mértéke azonban kontinensenként különböző. Miközben a gazdag, fejlett Észak Amerika, Európa, Ausztrália és Óceánia esetén alig nő a népesség, ezzel szemben a szegényebb kontinenseken, mint például Afrikában, Ázsiában és Dél-Amerikában rohamos a növekedés. Az ábrán pedig láthatjátok, hogy hogyan oszlikel 7 milliárd ember a világban.

 
(ez a statisztika mutatja, hogy csak az általam említett országokban nő a legjobban a legjobban a népesség)
 
 
 

forrás:ITT
 
szerző:Olivér


2015. augusztus 21., péntek

Blogajánló

 Sziaztok! Úgy döndöttem megosztom veletek, hogy mi szerintem Magyarország 3 legjobb bolgja. Lesz benne teniszes, Portugáliáról, vagy lakberendezésről szóló blog. Most pedig rangsorban felsorolom nektek:
3. Igazi tenisz nevezetű blog
2. Térkultúra nevű blog
1. Egy csupornyi Portugália nevű blog

 
(Roger Federert lehet látni és nem tenisz közben)
 
 
(így néz ki a blog főoldala)
 

(már most elmennék Portugáliába!)
 
 

 
forrásITT,ITT ÉS ITT
 
 
szerző: Olivér

2015. augusztus 20., csütörtök

Észak Korea - élet egy elzárt világban

Gondolom Önök annyit tudnak róla, hogy Ázsiában van ez az ország, és a világ legszigorúbb diktatúrája működik ott. A többi érdekességéről azért nem lehet tudni, mert a rezsim eltitkolja a külviág elől. De én most veletek megosztok egy-két érdekes és szomorú dolgot Észak Koreával kapcsolatban:
1. Észak Koreában található a világ 6. legnagyobb hadserege, 1,3 millió fős létszámmal, 4000 tankkal és 1300 harci repülővel rendelkezik.
2. Észak Koreában több mint 200 ezer politikai fogoly él fogyoly táborban a 22 milliós népességből.
3. Több millió ember éhezik az országban, (bár ezt probálják eltitkolni). Mind ez azért van, mert az élelmiszer adományokat vissza tartják a korrupt tisztek.
4. Azt gondolod hogy  Észak Koreában most 2015 van? Akkor tévedsz, mert ők 103-mat számolnak, mivel ennyi évvel ezelőtt született meg az ország első diktátora.


 
 
(Nézzétek meg ezt a videót mert nagyon érdekes!!!)
 
 
forrás:ITT

szerző: Olivér

2015. augusztus 18., kedd

A népesség eloszlása Európában

Otthon mostanában sokat számolgattam statisztikákat, és megdöbbentő tényekre jutottam. Például arra, hogy Európa kiskontinens létére a világ 3. legnépesebb földrésze. A lakosság eloszlása is meglepő! 724 milló főnek a 70%-ka (azaz 508,2 millió fő) az EU-ban, 20%-ka (azaz 155 milló fő) Oroszországban, Svájcban és Norvégiában él, 2%-ka (azaz 19,9 millió fő) a Balkán félszigeten, a városállamokban és Izlandon és további 58 milló fő (azaz Európa népességének 8%-ka)Kelet-Európában él. Sajnos ha nem nő Euróa népessége, akkor rövid időn belül Európában muszlim többség lesz.

 
 
(ez a népesség növekedés a muszlim bevándorlóknak köszönhető)
 
 
forrás:ITT
 
 
szerző:Olivér

2015. augusztus 17., hétfő

A világ népességének rohamos növekedése

Túlnépesedünk, jajjj! Ez szerintem a világ egyik legnagyobb problémája. Manapság már 7 milliárdos lakossággal rendelkezik a Föld, ami 1985-ben még alig haladta meg a 4 milliárd főt, azaz 30 év alatt majdnem megduplázódott. Ez azért is durva, mert korábban leggyorsabban 200 év alatt duplázódott meg a bolygónk népessége. De pontosan miért nő ennyire a Föld lakossága? Igazából azért, mert az olyan szegény országok mint India, Banglades, Pakisztán, Kenya képtelenek korlátozni a népességnövekedést, ellentétben a gazdag, fejlett országokkal, ahol folyamatosan csökkenő a tendencia. Ez végül azt fogja eredményezni, hogy a Föld népességének túlnyomó része szegény lesz :(((






(ezen az ábrán látható Kr. u. 100-tól a Föld népessége)
 
 
forrás:ITT
 
szerző:Olivér

2015. június 21., vasárnap

Tudjátok ki vagyok?

Gondolom csak annyit tudtok rólam, hogy Unger Olivér vagyok, és blogger. Most betekintést enegedek egy átlagos napomba:
Ébredés nagyjából 6:30-kor
TV nézés: 7-ig, hogy ráhangolódjak a reggeli indulásra, zuhi, suli. Suliban általában 5 órám és 5 szünetem van. Suli után tenisz, ez tuti fix program. Aztán szokásos lenyóírás, kaja stb. és végül a kedvencem csicsázni a kis a lego városomat. Na de végre itt a nyár, úgyhogy a fenti rendszer összeomlott, és jöhet az alvás délig, kaja, lazulás, és újra alvás (körforgásban)...

 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
saját forrás
 
 
szerző: Olivér
 
 
 
 
 
 
 


2015. május 14., csütörtök

A világ három legszebb temploma

Wat Rong Khun, Thaiföld

A templomról a fotó nem télen készült. A legapróbb részletéig fehér ez a csodálatos építmény. Ráadásul rengeteg mozaik is van benne, ezért még ez is hozzá járul ahhoz, hogy úgy nézzen ki mintha ott tél is lenne.


 
(így néz ki az év minden napján)
 
 
Tiger's Nest Monasteri Buthan
 
 
Ez Buthánban egy legendás kolostor ami több mint ezer méter magasan található. A legenda róla pedig úgy szól, hogy 2. Buddha sárkánnyal repült föl a kolostorba, hogy meditálni tudjon. Ami még érdekes, hogy túristák nem látogathatják, mert megakarják óvni tőlük az épületet. Sajna, ez van.
 
 
(jó magasan van!)
 
Shwedagon Pagoda Mianmar
 
Ez az épület durván a 6. és 10. század között épült. Az épületet teljes mértékben arany borítja (de gyémánt és smaragd is található benne) Szóval nem véletlen ,hogy arany palotának hívják!

 
 
 
(nem vicceltem!)
 
 
forrás:ITT
 
 
szerző: Olivér
 
 
 

2015. április 19., vasárnap

4 metró rekord

1. A leghosszabb metrók

A leghosszabb metró Londonban található. Az Underground 408m mélyen kígyózik London utcái alatt.

2. A legtöbb metró

A legtöbb metró New Yorkban található. Összesen 27 metróvonal fut a város alatt. Az ottani földalatti metrónak 468 megállója van.

3. A legnagyobb utasforgalom

A világon a legtöbb metrót Tokióban használják. Évente 3 milliárd ember koptatja ott a metró székeit.

4.  A legmélyebb metró

A legmélyebb metró Észak-Koreában található. Több mint 120 m-rel a föld alatt helyezkedik el. Bár építésénél az is szempont lehetett, hogy a hatalmon levő pártnak vész esetén óvóhelyként funkcionáljon.


 


 
(ez a metró közlekedik a világ leghosszabb útvonalán)
 
 
(ez a New York-i subway)
 

 
(na erről a tömegről beszéltem, külön "betoló embereket" foglalkoztatnak)
 
 
 
(ez a metró megy a felszín alatt 120 méterrel)
 
 
 
szerző: Olivér


 

2015. április 15., szerda

A világ 5 legnagyobb rablása

5. A brazil központi bank kirablása 2005-ben
 
Ebben az akcióban 69,8 millió dollárt vittek el. A rablók 4 háztömb alatt ástak 4 méter mély alagutat, aminek a hossza 200 méter volt. Durván 10-20 bűnöző dolgozott rajta, és a munkálatok csaknem négy hónapig tartottak.

4. Skót pénzszállító vonat kirablása 1963-ban

Ebben a rabblásban 74 millió dollárt vittek el. A vasútat egy hamis állomásnál megállították, és a 15 főből álló banda 120 zsáknyi dollár köteget cipelt haza. Ezt az akciót egy éven át gyakorolták, de mivel sok nyomot hagytak a helyszínen, ezért a rendőrség gyorsan lekapcsolta őket.

3. A knightsbridgi bank kirablása 1987-ben

Ebben az akcióban 111 millió dollárt loptak el. A rablók átlagos emberekként léptek be a London szívében lévő bankba azzal a céllal, hogy trezort szerettek volna bérelni. Mikor bejutottak az alaksorba, akcióba lendültek. Miután ártalmatlanították a biztonsági őrt, és az alkalmazottat, kivették az összes pénzt a trezorokból és leléptek. Ám az egyik alkalmazottnak sikerült vészjelzést leadnia. A rendőrség ujjlenyomatok alapján Valeria Vicceit azonosították. Miután börtönbe zárták, könyvet is írt a rablásról.

2. Festmény lopás 1990-ben

Ebben az akcióban 300 millió dollárnyi értéket loptak el. Az elkövető két rendőrruhás alak volt, aki riasztásra hivatkozva hatolt be az épületbe. Miután kiiktatták a biztonsági rendszert, tizenegy  értékes festményt loptak el. Az elkövetőket nem sikerült elkapni. Az elrabolt képek tartója még mindig a falon lóg.

1. Iraki központi bank kirablása 2003-ban

Ebben az akcióban 1 milliárd dollárt raboltak el, azaz csak rabolt el Szaddám Huszein fia, aki apjától kapott aláírt papírlappal a kezében besétált az iraki központi bankba, és már cipelhette is haza a szerény összeget, amint bemutatta a papírt. Ez közvetlenül Bagdad bombázása előtt történt, és mikor Szaddám palotáját elfoglalták, találtak is 650 milliónyi "dugipénzt" belőle, a többit azóta is keresik...


  
Forrás: ITT

szerző: Olivér

2015. április 2., csütörtök

Ókorban a reklám.......

Az ókorban nem termékreklám létezett, hanem az a fajta reklám, hogy a szónoklásokkal reklámozták  magukat. Egyébként ez egy külön szakma is volt az Ókori Görögországban. Itt, mivel mindenki egyenlő volt, a bíróságon nem lehetett ügyvédet, vagy bérszónokot felfogadni, (aki pénzért megpróbálta volna a védence érdekében meggyőzni a bírákat), hanem magadat kellet legjobb - szónoklati tehetségeddel - megvédeni. Manapság ez nehéz lenne egy tárgyaláson!

 
 
(ő biztos előnyt élvezett a bíróságon)
 
 
 
forrás:ITT
 
 
 
szerző: Olivér

2015. március 29., vasárnap

Új egyiptomi főváros

Egyiptom jelenlegi fővárosának, Kairónak a népessége már 18 millió főnél jár. Mivel már túl zsúfolt a város , ezért a hivatalokat, középületeket át fogják helyezni abba az új fővárosba, aminek építéséről a napokban kötöttek megállapodást az Egyesült Arab Emírséggel. A nevét még egyenlőre nem hozták nyilvánosságra. Állítólag 5 millió ember fog itt élni. Ez a beruházás 42 milliárd dollárba fog kerülni, azaz 12 260 millárd forint lesz. Kicsit bele kell nyúlniuk majd a pénztárcájukba.


 
 
(hát ennél modernebb lesz)
 
 
(ez egy makett a sivatagban épülő új fővárosról)
 
 
forrás:ITT, ÉS ITT
 
szerző: Olivér


2015. március 19., csütörtök

Fényszennyezés eltérései a világon

Röviden összefoglalva a fényszennyezés annak köszönhető, hogy pazarlóan sokat haszálunk mesterséges fényt pl.: lámpa, számítógép fénykibocsájtása, reflektorok stb......  Ám ez inkább a fejlett országokra jellemző, nem pedig a fejletlenekre. Ezért eléggé eltérő a fényszennyezés mennyisége. Mint ahogy a képen láthatjátok. Japán brutális!!!!



 
 
 
(így nézki este Dubai. Kicsit fényszennyező)
 
 
forrás:ITT
 
szerző: Olivér


2015. március 16., hétfő

Mi is történik a szomszédban?

Mindenki tudja, hogy Ukrajnában háború van. Az újságok címlapján ez található, amiben  az összecsapásokról, és az áldozatokról lehet olvasni, és ugyanezt olvassák fel hírként a híradókban is. De abban biztos vagyok, hogy nem említenek semmit arról, hogy milyen nagy ínség és szenvedés van arrafelé manapság. A nyugdíjak, a csődközeli helyzet miatt, most csak havi 8000 forintnak felelnek meg. Vagyis 26 euró. Ez azt jelenti, hogy naponta az embereknek kevesebb mint 1 euróból kell megélniük. A minimál bérről nem is beszélek. De azt is meg kell említeni, hogy az élelmiszerek ára az egekbe szökött, és alapvető élelmiszerekhez való hozzájutás manapság már nem is olyan könnyű dolog, mivel pl. lisztet, cukrot stb. nem is lehet kapni a boltokban. A rezsi ára is az egekbe szökött. Vagyis ezek a bajba jutott emberek nem tudják kifizetni az összes pénzükből a gáz és a villanyszámlát, és az asztalra így hogy kerül étel? Nagy kérdés. Ráadásul minden 18-60 éves férfit besorozhatnak. Adjunk hálát az Istennek, hogy mi nem ott élünk!!!!



 
 
(emiatt éheznek az emberek)
 
 
 
forrás:ITT
 
 
szerző: Olivér


2015. március 10., kedd

A Föld volt ikertestvére a a Theira bolygó

Valamikor nagyon régen állítólag létezett egy bolygó (pontosabban kőzetbolygó), mely ikertestvére volt a Földnek. Ezt a tényt a csillagászok és a tudósok csak mostanában kezdik elfogadni, mivel tudományosan is alá tudták támasztani.  De 4,5 milliárd évvel ezelőtt ez a bolygó instabillá vált, és neki ütközött a Földnek. Ez akkora robbanást idézett elő, hogy a Föld körül törmelékgyűrű képződött. Ebből alakult ki a Hold. Jó hogy akkor még nem éltünk!!!!!!!

 
 
(valahogy így nézhetett ki a robbanás)
 
 
 
forrás:ITT
 
 
szerző: Olivér


2015. március 9., hétfő

Miért pont Déli pályaudvar a Déli pályaudvar?

Lehet hogy furán hangzik, de ha jobban megfigyeljük, a Déli pályaudvarról induló vasutak a valóságban nem dél felé, hanem nyugat, és északnyugat felé közlekednek. De vajon akkor miért Déli pályaudvar a neve? Ez oda vezethető vissza, hogy 1861-ben megnyílt a Déli vasúttársaság tulajdonában levő Buda állomás. Ez a Kanizsába vezető vasútvonal végállomása volt. Utána építették ki pályaudvarnak, és nem azért lett Déli-pályaudvar a neve, mert délre indulnak a vonatok, hanem azért, mert a vasúttársaságnak ez volt a neve.

 
 
 
(kisebb-nagyobb átépítéssel 1962-ben így nézett ki)
 
forrás:ITT
 
szerző: Olivér


2015. március 6., péntek

Az etióp időszámítás lemaradása.

Etiópia ugyan gazdag történelemmel rendelkezik, de az időszámítás terén eléggé le van maradva. Mi 2007 január 1-én ünnepeltük az új évet, addig ők 2007 szeptember 12-én ünnepelték a harmadik évezredet (ami nekünk 2000 volt.)  Szóval a kulturájuknak van hova fejlődniük!!!!

 
 
(pedig szép a kultúrája)
 
 
 
forrás:ITT
 
szerző: Olivér


2015. március 1., vasárnap

Őt tény a vadnyugatról

1. Abban az időben sokkal kevesebb bankrablás volt mint most.
2. Billy a kölyök a legendás balkezéről volt híres. Ám ez egy legenda, mivel jobbkezes volt.
3. 1855-ben az Egyesült Államok Egyiptomból rendelt tevét, amit teherhordásra és Utazásra használtak a déli államokban. Ezek közül egy-kettő megszököt és közel 100 éven keresztül létezett teve populáció Texas államban.
4. A vadnyugaton nem csak fehér, hanem fekete és indián cowboy  is létezett.
5. A vadnyugati mítosz gyártás már jóval megelőzte Hollywoodot.

(jelenet egy 1927-es néma filmből)
 
 
(Billy fotója)
 
(egy déli államokbeli katonai tábornál egy teve)
 
 
(jó sok cowboy van itten)
 
(íme egy csapat indián)
 
 
 
 
forrás:ITT
 
szerző: Olivér