2015. október 8., csütörtök

A világ 5 legsűrűbben lakott ország

Ide nem tartoznak bele a városállamok és kisebb szigetek, mint például: Monaco, San Marino, Szingapúr, Málta stb..... 

1.Bahrein

Az Arab-félszigeten található ország. Nagy részt bevételei (60%-ka) kőolajból, és a hozzá kapcsolódó iparágakból tevődik ki. Nagy ütemben nő a népesség (2,2%-kal), és a népsűrűség már 1642 fő/km2.

2.Bangladesh

Ázsia déli részén, India mellet található. Hatalmas a szegénység az országban, bevételei nagy részét, gabona és rizs termelés teszi ki. Gyorsan nő a népesség, (1,6%-kal) és az országban több mint 150 millióan élnek, ahoz képest, hogy 143 ezer km2 a területe, a népsűrűsége 1118 fő/km2.

3.Tajvan

Tajvan Kína mellet taláható kisebb sziget. Minden ország elismeri függetlenségét, csak Kína nem. Többnyire a tengerpart mellet lakott. Viszonylag kis sziget 35 ezer km2, de 23 millióan lakják, így a népsűrűsége 642 fő/km2

4.Dél-Korea

Dél -Korea a Kína alatt található Koreai félszigeten van. A világ egyik legnagyobb nemzetgazdasága, és a Kistigrisek tagja. Viszonylag kicsi ország 98 ezer km2, de 45 millióan lakják és visszafogott (0,4%-os)a népesség növekedése, a népsűrűsége pedig 494 fő/km2.

5.Hollandia

A világ egyik leggazdagabb országa. A világ egyik legnagyobb nemzetgazdasága. Nagyon minimális a népesség növekedés (0,4%-os) ami a külső vendégmunkásoknak köszönhető. Nagyon pici ország, de 16 millióan lakják. A népsűrűség 402 fő/km2


(itt is már a felhőkarcolók!)
 
 


(itt láthatók a hatalmas rizsföldek)
 
 
(ez az ország fővárosa, Tajpei)
 
 
(íme éjszaka Szöul)
 
 
(az ország jelképe, tulipán ültetmény szélmalommal)
 
 
 
 
 
 
szerző: Olivér
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése