2015. augusztus 29., szombat

A világ népességének összetétele


Mint ahogy azt már említettem egy régebbi bejegyzésemben, a világ népessége rohamosan nő. Ennek mértéke azonban kontinensenként különböző. Miközben a gazdag, fejlett Észak Amerika, Európa, Ausztrália és Óceánia esetén alig nő a népesség, ezzel szemben a szegényebb kontinenseken, mint például Afrikában, Ázsiában és Dél-Amerikában rohamos a növekedés. Az ábrán pedig láthatjátok, hogy hogyan oszlikel 7 milliárd ember a világban.

 
(ez a statisztika mutatja, hogy csak az általam említett országokban nő a legjobban a legjobban a népesség)
 
 
 

forrás:ITT
 
szerző:Olivér


2015. augusztus 21., péntek

Blogajánló

 Sziaztok! Úgy döndöttem megosztom veletek, hogy mi szerintem Magyarország 3 legjobb bolgja. Lesz benne teniszes, Portugáliáról, vagy lakberendezésről szóló blog. Most pedig rangsorban felsorolom nektek:
3. Igazi tenisz nevezetű blog
2. Térkultúra nevű blog
1. Egy csupornyi Portugália nevű blog

 
(Roger Federert lehet látni és nem tenisz közben)
 
 
(így néz ki a blog főoldala)
 

(már most elmennék Portugáliába!)
 
 

 
forrásITT,ITT ÉS ITT
 
 
szerző: Olivér

2015. augusztus 20., csütörtök

Észak Korea - élet egy elzárt világban

Gondolom Önök annyit tudnak róla, hogy Ázsiában van ez az ország, és a világ legszigorúbb diktatúrája működik ott. A többi érdekességéről azért nem lehet tudni, mert a rezsim eltitkolja a külviág elől. De én most veletek megosztok egy-két érdekes és szomorú dolgot Észak Koreával kapcsolatban:
1. Észak Koreában található a világ 6. legnagyobb hadserege, 1,3 millió fős létszámmal, 4000 tankkal és 1300 harci repülővel rendelkezik.
2. Észak Koreában több mint 200 ezer politikai fogoly él fogyoly táborban a 22 milliós népességből.
3. Több millió ember éhezik az országban, (bár ezt probálják eltitkolni). Mind ez azért van, mert az élelmiszer adományokat vissza tartják a korrupt tisztek.
4. Azt gondolod hogy  Észak Koreában most 2015 van? Akkor tévedsz, mert ők 103-mat számolnak, mivel ennyi évvel ezelőtt született meg az ország első diktátora.


 
 
(Nézzétek meg ezt a videót mert nagyon érdekes!!!)
 
 
forrás:ITT

szerző: Olivér

2015. augusztus 18., kedd

A népesség eloszlása Európában

Otthon mostanában sokat számolgattam statisztikákat, és megdöbbentő tényekre jutottam. Például arra, hogy Európa kiskontinens létére a világ 3. legnépesebb földrésze. A lakosság eloszlása is meglepő! 724 milló főnek a 70%-ka (azaz 508,2 millió fő) az EU-ban, 20%-ka (azaz 155 milló fő) Oroszországban, Svájcban és Norvégiában él, 2%-ka (azaz 19,9 millió fő) a Balkán félszigeten, a városállamokban és Izlandon és további 58 milló fő (azaz Európa népességének 8%-ka)Kelet-Európában él. Sajnos ha nem nő Euróa népessége, akkor rövid időn belül Európában muszlim többség lesz.

 
 
(ez a népesség növekedés a muszlim bevándorlóknak köszönhető)
 
 
forrás:ITT
 
 
szerző:Olivér

2015. augusztus 17., hétfő

A világ népességének rohamos növekedése

Túlnépesedünk, jajjj! Ez szerintem a világ egyik legnagyobb problémája. Manapság már 7 milliárdos lakossággal rendelkezik a Föld, ami 1985-ben még alig haladta meg a 4 milliárd főt, azaz 30 év alatt majdnem megduplázódott. Ez azért is durva, mert korábban leggyorsabban 200 év alatt duplázódott meg a bolygónk népessége. De pontosan miért nő ennyire a Föld lakossága? Igazából azért, mert az olyan szegény országok mint India, Banglades, Pakisztán, Kenya képtelenek korlátozni a népességnövekedést, ellentétben a gazdag, fejlett országokkal, ahol folyamatosan csökkenő a tendencia. Ez végül azt fogja eredményezni, hogy a Föld népességének túlnyomó része szegény lesz :(((






(ezen az ábrán látható Kr. u. 100-tól a Föld népessége)
 
 
forrás:ITT
 
szerző:Olivér