2015. október 28., szerda

A világ öt legolcsób városa a külföldiek megélhetése szempontjából

1. Karacsi-Pakisztán

Nem meglepő, hogy Karacsi a világ legolcsóbb városa, mivel Pakisztán egy nagyon szegény ország, ahol mint Szíriában, sok szervezet harcol egymással. Egyébként az ország nagyon nagy konfliktusban áll Indiával a vallás miatt, a keresztényeket üldözik.

2. Windhoek-Namíbia

Namíbia Afria dél-nyugati részén található. Az ország kőolajban és egyéb ásványkincsekben gazdag, de az ország nagy része sivatag.

3.Bishkek-Kirgizisztán

Az ország Ázsiában található, egyetlen ásványkincse az arany, de ennek ellenére nagyon szegény ország, mint a térség többi állama.

4. Islamabad-Pakisztán

Islamabad az ország fővárosa, ami azért érdekes, mivel több nagyobb város is található az országban.

5. Managua- Nicaragua

Nicaragua Közép-Amerikában taalálható, az országot a szegénység jellemzi, mint a környező országokat is.


 
(ez Karicsi város elegáns negyede)
 
 


 
(ezen a képen Windhoek hangulatos kertvárosa látható)
 
 



(Bishkek nagy panelházai)
 

 
(Islamad egyik iroda háza)
 
 
(Managua nagy bazilikája)
 
 
 
 
 
 
szerző: Olivér
 

2015. október 26., hétfő

A világ 5 legdrágább városa a külföldiek megélhetése szempontjából

1. Luanda- Angola

Tudom, hogy hihetetlennek találjátok, de Angóla fővárosa a világ legdrágább fővárosa. Ami azért van, mert külföldiek megélhetési szinvonalát csak jóval magasabb áron lehet elérni arrafelé, mint az Európai városokban.

2.N'Djamena-Csád

Ez is egy érdekes tény, mivel Csád Afrika egyik legszegényebb országa, ahol az életszínvonal nagyon alacsony. Itt is az előző országhoz hasonlóan, csak csillagászati összegekért lehet megkapni azt a "luxust", ami az európaiak számára a "minimum".

3.Hong Kong-Hong Kong (Kína)

Ez talán nem annyira meglepő, mivel Hong Kong a világ 3. legnagyobb üzleti központja. A városban nagyon magas az életszínvonal, ezzel együtt az árak is.

4.Szingapúr-Szingapúr

Szingapúr sem meglepő, mivel a világ 4. legnagyobb üzleti központja és a világ egyik leggazdagabb országa is egyben.

5.Zürich-Svájc

Zürich lakossága alig haladja meg 400 ezer főt, de mégis Svájc legnagyobb és Európa második legnagyobb üzleti központja. Rengeteg banknak, világméretű szervezetnek (pl.FIFA) és cégnek is van itt a központja. Az árak meglehetősen borsosak :)



(nézd meg ezt a videót, mert nagyon jó)
 
 
(ez a videó is érdekes)
 
 
(így néz ki a város éjjel)
 
 
(ez az ország egyik híres hotelje)
 
 
(ilyen középkori hangualtú város Zürich)
 
 
 
 
 
szerző: Olivér
 

2015. október 8., csütörtök

A világ 5 legsűrűbben lakott ország

Ide nem tartoznak bele a városállamok és kisebb szigetek, mint például: Monaco, San Marino, Szingapúr, Málta stb..... 

1.Bahrein

Az Arab-félszigeten található ország. Nagy részt bevételei (60%-ka) kőolajból, és a hozzá kapcsolódó iparágakból tevődik ki. Nagy ütemben nő a népesség (2,2%-kal), és a népsűrűség már 1642 fő/km2.

2.Bangladesh

Ázsia déli részén, India mellet található. Hatalmas a szegénység az országban, bevételei nagy részét, gabona és rizs termelés teszi ki. Gyorsan nő a népesség, (1,6%-kal) és az országban több mint 150 millióan élnek, ahoz képest, hogy 143 ezer km2 a területe, a népsűrűsége 1118 fő/km2.

3.Tajvan

Tajvan Kína mellet taláható kisebb sziget. Minden ország elismeri függetlenségét, csak Kína nem. Többnyire a tengerpart mellet lakott. Viszonylag kis sziget 35 ezer km2, de 23 millióan lakják, így a népsűrűsége 642 fő/km2

4.Dél-Korea

Dél -Korea a Kína alatt található Koreai félszigeten van. A világ egyik legnagyobb nemzetgazdasága, és a Kistigrisek tagja. Viszonylag kicsi ország 98 ezer km2, de 45 millióan lakják és visszafogott (0,4%-os)a népesség növekedése, a népsűrűsége pedig 494 fő/km2.

5.Hollandia

A világ egyik leggazdagabb országa. A világ egyik legnagyobb nemzetgazdasága. Nagyon minimális a népesség növekedés (0,4%-os) ami a külső vendégmunkásoknak köszönhető. Nagyon pici ország, de 16 millióan lakják. A népsűrűség 402 fő/km2


(itt is már a felhőkarcolók!)
 
 


(itt láthatók a hatalmas rizsföldek)
 
 
(ez az ország fővárosa, Tajpei)
 
 
(íme éjszaka Szöul)
 
 
(az ország jelképe, tulipán ültetmény szélmalommal)
 
 
 
 
 
 
szerző: Olivér